08 November 2011

rindu


assalamualaikum..

sunyi..selubungi malam..
mengusik minda yang terlontar jauh..
masih hangat terasa
tangan yang membelai yang mengusik manja..
daku damba kasihmu..
biar jadi pedoman..
buat penyuluh jalan..ku gapai impian..

angin..kau nyanyikan lagu..
untuk permataku..tenang selalu..
bayu..sampaikan berita..
daku kini ceria..aman dan bahgia..
selimutkan rinduku bersama malam mu..

hadirlah, kau dalam mimpiku..
agar kau selalu..ada disisi ku..
rindu belaian kasihmu..rindu senyumanmu..
penawar lukaku..
dengarkan laguku..hadiah untukmu..
jasa dan baktimu ku kenang selamanya..

dikau lah cahaya..
bila malam menjelma..
kasihmu membawa ke syurga..
dan redha yang Esa..


i'm really miss them, UMI BABA!!

"ya Allah sampaikan salam sayang ku pada mereka
bahawa aku terlalu sayang dan rindu mereka..
peliharalah mereka walau dimana sahaja mereka berada..
permudahkan urusan mereka, lapangkan hati mereka untuk menemui Mu.."

mashaAllah, lama sangat dah tak blogging nie..rasenye lepas umi baba pergi haji, sebulan lepas terus takde mood nk berblog ni..lagipun, semester ni totally packed dengan segala macam agenda..kadang2 class weekdays pun sampai malam..so, memang tak sempat la nak berceloteh kat blog ni..dengan internet bilik yang slow macam siput memang tak dapat membantu la den nak post something..minta maaf lah teman2 yang sentiasa tinjau ke sini..*hehe*

terima kasih lah teman2 yang sentiasa menghiburkan hatiku dan menemaniku di saat ku jatuh dan bangun..moga Allah membalas segala kebaikan kalian..
wassalam :)

4 comments:

wani @ tokey topup said...

sebulan lagi la parents hanan nak balik...? heee...mesti hanan tak sabar tu... =)

hanan~ said...

insyaAllah, lebih kurang 3minggu macam tu la..mesti la, wndu sgt..hehe

Nuur mutiara said...

salam ziarah..all the best study, blaja rajin2..moga kehidupan bertambah baik :D

hanan~ said...

wslm, nuur..thanx a lot..may Allah bless u, dear :)