05 July 2011

piknik sg.pisang

assalamualaikum..

alhamdulillah, berjaya juga menjejakkan kaki kat SG.PISANG
credit kpd cik aja, yang memberi IDEA piknik..terima kasih bebanyak kpd DREBAR yg terhormat, cik shera shahida..tanpa bantuan dan penunjuk ARAH, cik saliha, kami mungkin xdapat buat stunt hanyut tu *wink* ...one more credit juga ditujukan buat cik jayjiyi bawa kami pegi makan TOMYAM selepas penat berenang...hah, mesti tertanya2 sy sponser ape kan??......kalo nk tau, tanya la tuan empunya badan *hehe*

once sampai kat sane, kami pegi jelajah sungai..nasib baik xramai orang time tu..
yela pagi2 buta mana ada, orang dok selubung dgn selimut lagi..astaghfirullah..
air sungai yg sejuk membuatkan kami tidak berganjak keluar tuk berehat sebentar..
bila dah lama berendam baru terasa betapa cool yer air tu, sampai menggigil dibuatnya *haha*

then, kami pegi masuk hutan tuk meninjau keindahan alam..
kata ye ada air terjun besar kat atas nuh
tapi kami xdapat teruskan expedisi sebab xberapa tau jalan..
hmm, nanti sesat baru tau..lain kali pegi, kena bawa 'abg tour guide' la..









suasana begitu tenang tatkala mendengar kicauan burung dan deruan aliran sungai..

truely, i feel peace when see His creation.. 
SUBHANAALLAH..!!
i wanna miss this moment :)

4 comments:

jay JIYI said...

HANAN!!!

haha. lawa jep gamba2 ni :)

jay JIYI said...

jap jap.. credit to hanan jagk sb bikin sandwich yg sedapp! :)

hanan~ said...

hehe..sdp sgt kn??smpe xckup tuh...len kali upgrade ckit piknik ye..mkn nc ayam ka...

jay JIYI said...

amboih, nk nasik ayam, nk masak kat mn??
pos dari kelantan bleh? :)